Hot och crunchy kyckling

För 4 Personer

Product brush Leaf decoration
Leaf decoration

Vägbeskrivning


Skär kycklingfiléerna i stavar och krydda med Vegeta.
Grovhacka majsflingor och blanda med mandlar och sesamfrön, tillsätt sedan socker och röd paprika.
Vispa ägg tillsammans med mjölk, salt och peppar. Rulla varje kycklingbit i mjöl, doppa sedan i förberedda ägg och rulla i blandningen av majsflingor till sist.
Värm oljan på medelvärme i en stor kastrull. Stek kycklingen tills den är gyllengul och lägg den på hushållspapper.
Till toppningen av mango tillsätt paprika, limejuice, socker och 2 matskedar vatten. Blanchera under lock tills mangon är mjuk (10 minuter).
Hacka den avsvalnade mangon och tillsätt majonnäs, grekisk yoghurt, koriander, pressad vitlök, salt och malen svartpeppar. Förvara toppingen i kylen tills den ska användas.
Värm tortillorna och vik dem till. Lägg först i salladen, sedan den stekta kycklingen och häll till sist över mangosåsen.
Servera genast.

Tips

Istället för mangosås kan du tillaga guacamolesås.

Ingredienser

4 Kycklingfiléer (Ca 500 G)

1 Tsk Vegeta Allkrydda

250 G Malna Majsflingor

4 Msk Malen Mandel

4 Msk Sesamfrön

1 Tsk Socker

1 Tsk Söt Peppar

4 Ägg

50 Ml Mjölk

1 Tsk Salt

Malen Svartpeppar

100 G Mjöl

Stekolja

4 Vetetortillor

Mango Topping

100 G Mogen Mango (Tärnad)

1 Jalapeno (Hackad Tillsammans Med Frön)

1 Msk Limejuice

1 Tsk Socker

100 G Majonnäs

100 G Grekisk Yoghurt

1 Msk Hackad Timjan

1 Vitlök

Salt

Malen Svartpeppar

400 G Skivade Olika Sallader (Krispsallad, Riven Kål, Rivna Morötter, Ruccola)

Tillagningstid: 45 minuter