Vägbeskrivning
Tvätta zucchini och skär dem på längden i tunna skivor. Stek i uppvärmt smör, strö över Vegeta och peppar och ta bort från värmen.
Koka lasagneplattor i saltat vatten (2-3 minuter) med några droppar olja för att plattorna inte ska fastna eller använd lasagneplattor som inte behöver kokas.
Till béchamelsåsen: fräs mjölet lätt i smör. Vispa i varm mjölk lite i taget och låt koka upp under omrörning tills du får en slät tjock sås. Tillsätt vegeta, peppar och salt.
Lägg lite béchamelsås på botten av en ugnsform (30×19 cm) lägg ut en rad lasagneplattor (3 plattor) och lägg på béchamelsås, zucchini, riven mozzarella och riven gorgonzola. Lägg på lasagneplattorna och upprepa processen. Avsluta med béchamelsås, riven ost och parmesan på det sista lagret lasagneplattor. Gratinera på 220°c i ca 25 minuter.
Servera lasagnen varm i portionsbitar.
Tips
Om zucchinin är större, ta bort fröna och skär dem sedan i skivor.
Du kan även frysa denna rätt.
Frysning: förbered rätten upp till steg 5, kyl i en ugnsform och låt stå i frysen i 2 timmar. Doppa ugnsformen kort i hett vatten, ta bort lasagnen, packa den i en påse och ställ tillbaka i frysen.
Upptining: ta ut lasagnen ur påsen, lägg tillbaka i ugnsformen och låt stå i rumstemperatur i ca 2 timmar. Täck med aluminiumfolie och gratinera i 180°c i ca 40 minuter.
Varaktighet: 30 dagar
Ingredienser
600 G Zucchini
50 G Smör
1 Tsk Vegeta Allkrydda
1/4 Tsk Malen Vitpeppar
12 Lasagneplattor
100 G Gorgonzola
120 G Mozzarella
20 G Parmesan
Béchamelsås:
50 G Smör
50 G Mjöl
1 L Mjölk
1 Tsk Vegeta Allkrydda
1/4 Tsk Malen Vitpeppar
Salt