Vägbeskrivning
Koka blomkålen i en stor kastrull med kokande saltat vatten tills den är mjuk. Låt rinna av väl och låt svalna.
Tillsätt skinka, vitlök, persilja, gräslök, vegeta, riven parmesan, brödsmulor, mjöl och ägg i en stor skål och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
Hetta upp 2 msk olja i en stor kastrull. Släpp 1 matsked i pannan och platta till lätt med en gaffel. Stek i 2 – 3 minuter på varje sida tills de är gyllene. Överför till en pappershandduk för att rinna av. Upprepa med resterande olja och resterande smet. Servera med en citronskiva.
Tips
Dessa kakor är bäst när de är varma och krispiga, direkt från pannan, även om de senare kan avnjutas värmda och serveras på rostat bröd.
Ingredienser
500 g blomkål
200 g överbliven skinka, hackad
1/2 tsk vitlök
2 msk finhackad persilja
1 tsk gräslök
1 tsk vegeta
20 g parmesan
10 g ströbröd
50 g grovt mjöl
4 ägg, lätt vispade
125 ml extra virgin olivolja
Salt och peppar
Citronskivor, till servering