Krämig kycklingsallad med vindruvor

För 45 Personer

Product brush Leaf decoration
Leaf decoration

Vägbeskrivning

Tillsätt kyckling, vindruvor, selleri, salladslök och dill i en stor skål och blanda tills det är väl blandat. Blanda majonnäs, gräddfil, vegetabiliska, citronsaft, salt och peppar i en mindre skål. Tillsätt detta till kycklingblandningen och rör om försiktigt tills det är väl blandat. Täck tätt med plastfolie och låt stå i 1 – 2 timmar i kylen eller över natten.

Tips

Du kan också servera denna sallad som en smörgåsfyllning i croissanter eller bullar. Dela bullarna på mitten, tillsätt en sked av kycklingsalladen och lite sallad.

Ingredienser

350 g kokt/rostad kyckling, grovhackad eller dragen

1 msk olivolja

100 g vindruvor, halverade

2 selleristamar, finhackade

1 stor salladslök, fint skivad

1 tsk dill

120 g majonnäs

60 g Mileram gräddfil

Saft från 1/2 citron

1 tsk vegeta

1/4 tsk svartpeppar

Tillagningstid: 4 minuter