Kummel fiskbullar

För 6 Personer

Product brush Leaf decoration
Leaf decoration

Vägbeskrivning

Finhacka den kokta kummeln.
Tillsätt tärnad toast utan kanter, häll i mjölk, tillsätt sedan vitlöksgranulat, ägg, citronsaft och citronskal, persilja, peppar och 1 msk Vegeta.
Forma bullar från den blandningen med våta händer. Stek de formade bullarna i en stekpanna i väl uppvärmd olja.
Till sås: blanda väl grädde, majonnäs, vitlök och citronsaft, tillsätt hackad persilja och låt kyla.
Koka riset i lättsaltat vatten, låt rinna av och kylas.
Tillsätt cocktailtomater skurna i fyra delar, skivad salladslök, timjan, tärnad fetaost, olivolja, salt och peppar.
Rör om väl och servera med köttbullarna och såsen.

Tips

Du kan också använda filéer av andra typer av fisk.

Ingredienser

800 G Kummelfilé (Fryst)

80 G Toast

50 Ml Mjölk

2 Ägg

1 Citron

1 Msk Hackad Persilja

30 Ml Olja

Salt

Malen Svartpeppar

½ Tsk Blandpeppar

1 Msk Vegeta Allkrydda

Sås:

2 Msk Gräddfil

1 Msk Majonnäs

1/2 Tsk Vitlöksgranulat

1 Msk Hackad Persilja

Tillbehör

200 G Arborio-Ris

140 G Sockermajs

200 G Cocktailtomater

120 G Salladslök

1 Msk Hackad Timjan

Salt

Malen Svartpeppar

150 G Fetaost

50 Ml Olivolja

Tillagningstid: 40 minuter