Vägbeskrivning
Finhacka den kokta kummeln.
Tillsätt tärnad toast utan kanter, häll i mjölk, tillsätt sedan vitlöksgranulat, ägg, citronsaft och citronskal, persilja, peppar och 1 msk Vegeta.
Forma bullar från den blandningen med våta händer. Stek de formade bullarna i en stekpanna i väl uppvärmd olja.
Till sås: blanda väl grädde, majonnäs, vitlök och citronsaft, tillsätt hackad persilja och låt kyla.
Koka riset i lättsaltat vatten, låt rinna av och kylas.
Tillsätt cocktailtomater skurna i fyra delar, skivad salladslök, timjan, tärnad fetaost, olivolja, salt och peppar.
Rör om väl och servera med köttbullarna och såsen.
Tips
Du kan också använda filéer av andra typer av fisk.
Ingredienser
800 G Kummelfilé (Fryst)
80 G Toast
50 Ml Mjölk
2 Ägg
1 Citron
1 Msk Hackad Persilja
30 Ml Olja
Salt
Malen Svartpeppar
½ Tsk Blandpeppar
1 Msk Vegeta Allkrydda
Sås:
2 Msk Gräddfil
1 Msk Majonnäs
1/2 Tsk Vitlöksgranulat
1 Msk Hackad Persilja
Tillbehör
200 G Arborio-Ris
140 G Sockermajs
200 G Cocktailtomater
120 G Salladslök
1 Msk Hackad Timjan
Salt
Malen Svartpeppar
150 G Fetaost
50 Ml Olivolja