Ajvarfylld kyckling i sås

För 4 Personer

Product brush Leaf decoration
Leaf decoration

Vägbeskrivning

Marinera kycklingfilén i kryddblandning till kyckling och låt marinera i 15-30 minuter.
Till fyllningen: skär delikatesser skinka i små tärningar, tillsätt ajvar, ströbröd, ägg och blanda ihop allt.
Snitta varje kycklingfilé för att få en öppning som du fyller med den förberedda fyllningen med hjälp av en spritspåse.
Rulla den fyllda kycklingen i majsstärkelse, stek varje sida i fett, täck med vatten, tillsätt vegeta och låt bräsera i ca 10 minuter.
Tillsätt slutligen grädden, koka sedan ihop allt kort och strö över persilja.
Servera potatiskroketter som tillbehör.

Tips

Förutom grädde kan du lägga till 1-2 tsk senap i såsen.

Ingredienser

4 Kycklingfiléer (600 G)

50 G Majsstärkelse

50 Ml Olja

1 Tsk Vegeta Allkrydda

1 Dl Matlagningsgrädde

1 Tsk Hackad Persilja

För Fyllning:

50 G Delikates Skinka

2 Msk Mild Podravka Ajvar

1 Msk Ströbröd

1 Ägg

Tillagningstid: 35 minuter