Vägbeskrivning
Värm ugnen till 190°C. Smörj en 23×33 cm ugnsform (eller liknande storlek). Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt vitlök och stek i 30 sekunder tills det doftar. Rör ner mjölet och stek kort tills det blir gyllene. Blanda ihop vatten, mjölk, matlagningsgrädde och vegeta och häll försiktigt i pannan, rör om hela tiden tills såsen tjocknar. Tillsätt oregano, timjan och vitpeppar. Rör ner riven parmesan och 200 g mozzarella och rör om tills osten smält.
Lägg kokt pasta och kyckling i en stor skål. Häll i såsen och blanda väl. Överför pastablandningen till den förberedda ugnsformen och strö över resten av mozzarellan. Grädda utan lock ca 20 minuter tills de är gyllene. Strö över persilja och servera.
Tips
Du behöver inte baka den här rätten direkt. När pastablandningen är förberedd, täck tätt med plastfolie och ett lager aluminiumfolie ovanpå. Den kan hålla sig i 3 – 4 månader i frysen.
Ingredienser
700 g kokt Pasta penne
60 g smör
4 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk grovt mjöl
250 ml vatten
250 ml mjölk
250 ml matlagningsgrädde
2 tsk Vegeta
1 tsk Oregano
1 tsk timjan
1/4 tesked vitpeppar
50 g riven parmesan
300 g mozzarella, hackad
280 g kokt/rostad kyckling, grovhackad eller dragen
1 msk färsk persilja, finhackad