Bakad kyckling Alfredo

För 6 Personer

Product brush Leaf decoration
Leaf decoration

Vägbeskrivning

Värm ugnen till 190°C.  Smörj en 23×33 cm ugnsform (eller liknande storlek). Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt vitlök och stek i 30 sekunder tills det doftar. Rör ner mjölet och stek kort tills det blir gyllene. Blanda ihop vatten, mjölk, matlagningsgrädde och vegeta och häll försiktigt i pannan, rör om hela tiden tills såsen tjocknar. Tillsätt oregano, timjan och vitpeppar. Rör ner riven parmesan och 200 g mozzarella och rör om tills osten smält. 
Lägg kokt pasta och kyckling i en stor skål. Häll i såsen och blanda väl. Överför pastablandningen till den förberedda ugnsformen och strö över resten av mozzarellan. Grädda utan lock ca 20 minuter tills de är gyllene. Strö över persilja och servera.

Tips

Du behöver inte baka den här rätten direkt. När pastablandningen är förberedd, täck tätt med plastfolie och ett lager aluminiumfolie ovanpå. Den kan hålla sig i 3 – 4 månader i frysen.

Ingredienser

700 g kokt Pasta penne

60 g smör

4 vitlöksklyftor, finhackade

2 msk grovt mjöl

250 ml vatten

250 ml mjölk

250 ml matlagningsgrädde

2 tsk Vegeta

1 tsk Oregano

1 tsk timjan

1/4 tesked vitpeppar

50 g riven parmesan

300 g mozzarella, hackad

280 g kokt/rostad kyckling, grovhackad eller dragen

1 msk färsk persilja, finhackad

Tillagningstid: 40 minuter