Bakade grönsaker

För 6 Personer

Product brush Leaf decoration
Leaf decoration

Vägbeskrivning

Skär fänkålsroten i klyftor och zucchinin i slantar.
Smöra en stor stekpanna, lägg i klyftor av fänkål och stek kort så att fänkålen doftar, tillsätt zucchinin, sparrisen och spenaten och stek kort för att mjuka upp grönsakerna lite.
Tillsätt skivade tomater, Vegeta, oliver och peppar och rör om lätt.
Vispa ägg, grädde och riven ost väl, tillsätt en nypa salt och häll över grönsakerna.
Sänk värmen och när äggen är klara, strö över persilja och servera genast.

Tips

Fänkål är rik på eteriska oljor, så dess tillagning ger en aromatisk ton till en lätt grönsaksrätt. Fänkål passar bra i sallader och fiskrätter.

Ingredienser

1 Fänkål

100 G Cocktailtomater

100 G Zucchini

100 G Sparristoppar

40 G Gröna Oliver

150 G Spenat

3 Ägg

50 Ml Grädde

1 Tsk Vegeta Allkrydda

Salt

Malen Svartpeppar

60 G Smör

40 G Pag-Ost

Hackad Persilja

Tillagningstid: 30 minuter