Vägbeskrivning
Skär fänkålsroten i klyftor och zucchinin i slantar.
Smöra en stor stekpanna, lägg i klyftor av fänkål och stek kort så att fänkålen doftar, tillsätt zucchinin, sparrisen och spenaten och stek kort för att mjuka upp grönsakerna lite.
Tillsätt skivade tomater, Vegeta, oliver och peppar och rör om lätt.
Vispa ägg, grädde och riven ost väl, tillsätt en nypa salt och häll över grönsakerna.
Sänk värmen och när äggen är klara, strö över persilja och servera genast.
Tips
Fänkål är rik på eteriska oljor, så dess tillagning ger en aromatisk ton till en lätt grönsaksrätt. Fänkål passar bra i sallader och fiskrätter.
Ingredienser
1 Fänkål
100 G Cocktailtomater
100 G Zucchini
100 G Sparristoppar
40 G Gröna Oliver
150 G Spenat
3 Ägg
50 Ml Grädde
1 Tsk Vegeta Allkrydda
Salt
Malen Svartpeppar
60 G Smör
40 G Pag-Ost
Hackad Persilja