Vägbeskrivning
Banka de skivade biffarna med en köttklubba och strö över Vegeta.
Täck varje biff till hälften med skivor av pressad skinka och ost. Vik biffarna och fäst ändarna med tandpetare.
Rulla de förberedda biffarna i mjöl, uppvispat ägg och ströbröd.
Stek biffarna i uppvärmd olja på varje sida i ca 5 minuter.
För tillbehöret, koka riset, men inte helt och låt rinna av.
Fräs den hackade löken i smör och låt bräsera genom att tillsätta vatten tills löken är mjuk.
Tillsätt ärter, halva mängden vegeta och ca 100 ml varmt vatten. Koka tills ärterna är mjuka.
Rör till sist ner riset, strö över vegeta och tillsätt ytterligare 100 ml varmt vatten. Rör om och koka i ytterligare 5 minuter.
Strö över peppar och servera som tillbehör till biff a la Zagreb.
Tips
Du kan banka de fyllda biffarna väl med en köttklubba. I så fall behöver du inte fästa dem med tandpetare.
Ingredienser
600 G Kalvbiffar
1 Msk Vegeta Allkrydda
100 G Skinka (Skivad)
150 G Emmentalerost (Skivad)
Stekolja
För Panering:
80 G Vetemjöl
3 Ägg
100 G Ströbröd
Tillbehör
220 G Ris
40 G Smör
150 G Lök
200 G Ärter
1 Msk Vegeta Allkrydda
Malen Svartpeppar