Biff a la Zagreb

För 4 Personer

Product brush Leaf decoration
Leaf decoration

Vägbeskrivning

Banka de skivade biffarna med en köttklubba och strö över Vegeta.
Täck varje biff till hälften med skivor av pressad skinka och ost. Vik biffarna och fäst ändarna med tandpetare.
Rulla de förberedda biffarna i mjöl, uppvispat ägg och ströbröd.
Stek biffarna i uppvärmd olja på varje sida i ca 5 minuter.
För tillbehöret, koka riset, men inte helt och låt rinna av.
Fräs den hackade löken i smör och låt bräsera genom att tillsätta vatten tills löken är mjuk.
Tillsätt ärter, halva mängden vegeta och ca 100 ml varmt vatten. Koka tills ärterna är mjuka.
Rör till sist ner riset, strö över vegeta och tillsätt ytterligare 100 ml varmt vatten. Rör om och koka i ytterligare 5 minuter.
Strö över peppar och servera som tillbehör till biff a la Zagreb.

Tips

Du kan banka de fyllda biffarna väl med en köttklubba. I så fall behöver du inte fästa dem med tandpetare.

Ingredienser

600 G Kalvbiffar

1 Msk Vegeta Allkrydda

100 G Skinka (Skivad)

150 G Emmentalerost (Skivad)

Stekolja

För Panering:

80 G Vetemjöl

3 Ägg

100 G Ströbröd

Tillbehör

220 G Ris

40 G Smör

150 G Lök

200 G Ärter

1 Msk Vegeta Allkrydda

Malen Svartpeppar

Tillagningstid: 50 minuter