Festlig köttfärslimpa

För 6 Personer

Product brush Leaf decoration
Leaf decoration

Vägbeskrivning

Lägg den finhackade löken i den uppvärmda olivoljan och fräs tills den är glasaktig. Tillsätt skivad selleristjälk, stek kort och tillsätt tärnat äpple. Ta bort från värmen efter några minuter och låt svalna lite.
Lägg köttfärs i en skål, tillsätt lite salt och peppar, äggula, persilja, timjan och vegeta och blanda väl. Tillsätt sedan den förberedda blandningen med lök och äpple. Blanda allt väl och forma en rulle.
Lägg smördegen på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Skär degen med en kniv (pizzakniv) så att du får remsor som är 1-2 cm breda, men lämna mitten hel. Lägg köttfärslimpan på den delen, vik ändarna av degen och fläta ihop till ett rutnät.
Pensla degen med mjölk och ställ in i en förvärmd ugn på 200°c och gratinera i 30 minuter.
Servera köttfärslimpan med sås och sallad efter smak.

Tips

Efter 15 minuters gräddning, torka bort vätskan som limpan släppt ifrån sig med hushållspapper så att den kan gratineras bättre.

Ingredienser

1 Rektangulär Smördeg

600 G Fläskfärs

1 Lök (80 G)

3 Msk Olivolja

1 Stjälkselleri

1 Äpple

1 Msk Hackad Persilja

1 Äggula

2 Tsk Vegeta Allkrydda

½ Tsk Timjan

Malen Svartpeppar

Salt

2 Msk Mjölk

Sås:

200 Ml Yoghurt Med Fast Konsistens

1 Vitlöksklyfta

Lite Hackad Färsk Persilja

Salt

Svartpeppar

Tillagningstid: 50 minuter