Fyllda paprikor

För 4 Personer

Product brush Leaf decoration
Leaf decoration

Vägbeskrivning

Skär av locken och kärna ur paprikorna.
Skölj och låt paprikorna rinna av.
Blanda köttfärsen och tillsätt lök, hackad vitlök, persilja, rött paprikapulver, peppar, salt, ägg, 1 msk vegeta och ris. Blanda köttblandningen väl och fyll paprikorna med blandningen.
Stek paprikan kort i uppvärmd olja på alla sidor, tillsätt passerade tomater, bladselleri, Vegeta, vatten efter behov och koka på låg värme i ca 50 minuter.
Rör till slut ner majsstärkelse vispat i lite vatten.
Servera de fyllda paprikorna med potatismos.

Tips

Du kan lägga till ris efter smak. Fyll inte paprikan helt eftersom de kommer att spricka under tillagningen. Du kan lägga till 50-100 ml kolsyrat vatten i den förberedda köttblandningen innan du fyller paprikorna.
Du kan även frysa denna rätt.

Ingredienser

8 Medelstora Färska Paprikor

350 G Kalvkött

350 G Fläskfärs

1 Msk Hackad Lök

3 Vitlöksklyftor

1 Msk Hackad Persilja

1 Tsk Söt Malen Paprika

1/2 Tsk Malen Svartpeppar

Salt

1 Ägg

2 Tsk Vegeta Allkrydda

100 G Ris

4 Msk Olja

400 Ml Passerade Tomater

1 Bladselleri

1-2 Tsk Majsstärkelse

300 Ml Vatten

Tillagningstid: 90 minuter