Vägbeskrivning
Skär av locken och kärna ur paprikorna.
Skölj och låt paprikorna rinna av.
Blanda köttfärsen och tillsätt lök, hackad vitlök, persilja, rött paprikapulver, peppar, salt, ägg, 1 msk vegeta och ris. Blanda köttblandningen väl och fyll paprikorna med blandningen.
Stek paprikan kort i uppvärmd olja på alla sidor, tillsätt passerade tomater, bladselleri, Vegeta, vatten efter behov och koka på låg värme i ca 50 minuter.
Rör till slut ner majsstärkelse vispat i lite vatten.
Servera de fyllda paprikorna med potatismos.
Tips
Du kan lägga till ris efter smak. Fyll inte paprikan helt eftersom de kommer att spricka under tillagningen. Du kan lägga till 50-100 ml kolsyrat vatten i den förberedda köttblandningen innan du fyller paprikorna.
Du kan även frysa denna rätt.
Ingredienser
8 Medelstora Färska Paprikor
350 G Kalvkött
350 G Fläskfärs
1 Msk Hackad Lök
3 Vitlöksklyftor
1 Msk Hackad Persilja
1 Tsk Söt Malen Paprika
1/2 Tsk Malen Svartpeppar
Salt
1 Ägg
2 Tsk Vegeta Allkrydda
100 G Ris
4 Msk Olja
400 Ml Passerade Tomater
1 Bladselleri
1-2 Tsk Majsstärkelse
300 Ml Vatten