Vägbeskrivning
Skär kycklingfiléerna i stavar och krydda med Vegeta.
Grovhacka majsflingor och blanda med mandlar och sesamfrön, tillsätt sedan socker och röd paprika.
Vispa ägg tillsammans med mjölk, salt och peppar. Rulla varje kycklingbit i mjöl, doppa sedan i förberedda ägg och rulla i blandningen av majsflingor till sist.
Värm oljan på medelvärme i en stor kastrull. Stek kycklingen tills den är gyllengul och lägg den på hushållspapper.
Till toppningen av mango tillsätt paprika, limejuice, socker och 2 matskedar vatten. Blanchera under lock tills mangon är mjuk (10 minuter).
Hacka den avsvalnade mangon och tillsätt majonnäs, grekisk yoghurt, koriander, pressad vitlök, salt och malen svartpeppar. Förvara toppingen i kylen tills den ska användas.
Värm tortillorna och vik dem till. Lägg först i salladen, sedan den stekta kycklingen och häll till sist över mangosåsen.
Servera genast.
Tips
Istället för mangosås kan du tillaga guacamolesås.
Ingredienser
4 Kycklingfiléer (Ca 500 G)
1 Tsk Vegeta Allkrydda
250 G Malna Majsflingor
4 Msk Malen Mandel
4 Msk Sesamfrön
1 Tsk Socker
1 Tsk Söt Peppar
4 Ägg
50 Ml Mjölk
1 Tsk Salt
Malen Svartpeppar
100 G Mjöl
Stekolja
4 Vetetortillor
Mango Topping
100 G Mogen Mango (Tärnad)
1 Jalapeno (Hackad Tillsammans Med Frön)
1 Msk Limejuice
1 Tsk Socker
100 G Majonnäs
100 G Grekisk Yoghurt
1 Msk Hackad Timjan
1 Vitlök
Salt
Malen Svartpeppar
400 G Skivade Olika Sallader (Krispsallad, Riven Kål, Rivna Morötter, Ruccola)