Hot och crunchy kyckling

För 4 Personer

Product brush Leaf decoration
Leaf decoration

Vägbeskrivning


Skär kycklingfiléerna i stavar och krydda med Vegeta.
Grovhacka majsflingor och blanda med mandlar och sesamfrön, tillsätt sedan socker och röd paprika.
Vispa ägg tillsammans med mjölk, salt och peppar. Rulla varje kycklingbit i mjöl, doppa sedan i förberedda ägg och rulla i blandningen av majsflingor till sist.
Värm oljan på medelvärme i en stor kastrull. Stek kycklingen tills den är gyllengul och lägg den på hushållspapper.
Till toppningen av mango tillsätt paprika, limejuice, socker och 2 matskedar vatten. Blanchera under lock tills mangon är mjuk (10 minuter).
Hacka den avsvalnade mangon och tillsätt majonnäs, grekisk yoghurt, koriander, pressad vitlök, salt och malen svartpeppar. Förvara toppingen i kylen tills den ska användas.
Värm tortillorna och vik dem till. Lägg först i salladen, sedan den stekta kycklingen och häll till sist över mangosåsen.
Servera genast.

Tips

Istället för mangosås kan du tillaga guacamolesås.

Ingredienser

4 Kycklingfiléer (Ca 500 G)

1 Tsk Vegeta Allkrydda

250 G Malna Majsflingor

4 Msk Malen Mandel

4 Msk Sesamfrön

1 Tsk Socker

1 Tsk Söt Peppar

4 Ägg

50 Ml Mjölk

1 Tsk Salt

Malen Svartpeppar

100 G Mjöl

Stekolja

4 Vetetortillor

Mango Topping

100 G Mogen Mango (Tärnad)

1 Jalapeno (Hackad Tillsammans Med Frön)

1 Msk Limejuice

1 Tsk Socker

100 G Majonnäs

100 G Grekisk Yoghurt

1 Msk Hackad Timjan

1 Vitlök

Salt

Malen Svartpeppar

400 G Skivade Olika Sallader (Krispsallad, Riven Kål, Rivna Morötter, Ruccola)

Tillagningstid: 45 minuter

Vi respekterar din integritet

För att vår sida ska fungera korret och för att ständigt förbättra våra tjänster använder vi cookies. Om du vill inaktivera användningen av cookies kan vissa delar av sidan bli otillgängliga. Läs användarvillkoren för detaljer.

Typer av kakor

Inställningar