Kalkonrulle med aromatisk fyllning

För 4 Personer

Product brush Leaf decoration
Leaf decoration

Vägbeskrivning

Skär kalkonfilén genom att vika ut den för att få en stor biff.
Täck biffen med plastfolie och banka lätt för att få en jämn tjocklek.
Salta lätt på ena sidan och vänd. Strö över Vegeta, nymalen svartpeppar och lite rosmarin.
Lägg den finhackade löken i den uppvärmda olivoljan och fräs tills den är gyllene. Tillsätt pressad vitlök, tärnad toast, skivade katrinplommon, ost och lite mjölk. Rör om för att blanda ingredienserna och ta bort från värmen.
Blötlägg eventuellt plommonen i varmt vatten.
Bred ut den förberedda fyllningen över köttet och vik den till en rulle. Fäst den med snöre.
Stek den på alla sidor i en stekpanna med lite olja. Täck med äppeljuice och gratinera i en förvärmd ugn på 180°c tills den blir gyllenbrun (ca 1 timme). Täck den då och då med steksaft och vänd den.
Sila av steksaften och låt tjockna med majsstärkelse.
Förbered den gratinerade zucchinin med parmesan. Blanda olivolja, salt, peppar, citronskal och rökt paprika i en liten skål.
Skär zucchinin i fyra delar, ringla över den aromatiska olivoljan och rulla dem i parmesanen. Gratinera i en förvärmd ugn på 180°c i 10-15 minuter.
Skiva kalkonrullen, häll i steksaften och servera med gratinerad zucchini.
Garnera med skalade granatäpplekärnor.

Tips

Du berikar fyllningen genom att tillsätta 2 matskedar grovhackade valnötter.

Ingredienser

1 Kg Kalkonfilé I Bitar

Salt

1/2 Msk Vegeta Allkrydda

Svartpeppar

Rosmarin

2 Msk Olja

80 G Lök

2 Vitlöksklyfta

4 Skivor Toast (Eller Annat Bröd)

4 Katrinplommon

2 Msk Riven Ost

Några Msk Mjölk

300 Ml Äppeljuice

1 Tsk Majsstärkelse

Tillbehör

3 Msk Olivolja

Salt

Svartpeppar

½ Tsk Rivet Citronskal

½ Tsk Rökt Paprika

3 Medelstora Zucchinier

2-3 Msk Parmesanost

Skalat Granatäpple

Tillagningstid: 90 minuter