Vägbeskrivning
Mal brödet till smulor. Blanda köttfärs, ägg, lök, muskotnöt, peppar, vegeta och brödsmulor.
Använd dina händer och forma köttbullar från blandningen med en diameter på 4 cm.
Stek köttbullarna på alla sidor i uppvärmd olja tills de fått fin färg.
Ta bort de stekta bollarna, tillsätt smör i stekpannan och stek löken tills den är gyllene. Tillsätt de rengjorda och skivade champinjonerna och stek tills all vätska har avdunstat.
Tillsätt mjölet, häll i mjölken och koka på låg värme under konstant omrörning tills du får en tjock sås.
Tillsätt de stekta köttbullarna i såsen och koka ihop allt kort.
Strö over parmesan och persilja, servera.
Tips
Du kan lägga brödet i en plastpåse och banka med en köttklubba tills de blir små smulor.
Ingredienser
100 G Bröd
450 G Nötfärs
1 Ägg
150 G Hackad Lök
En Nypa Muskotnöt
1 Tsk Malen Svartpeppar
1 Msk Vegeta Allkrydda
2 Msk Olja
1 Msk Hackad Persilja
Sås:
20 G Smör
50 G Lök
100 G Champinjoner
2 Msk Mjöl
300 Ml Mjölk
Salt
1/4 Tsk Malen Svartpeppar
4 Msk Parmesan
1 Msk Hackad Persilja