Köttbullar i champinjonsås

För 4 Personer

Product brush Leaf decoration
Leaf decoration

Vägbeskrivning

Mal brödet till smulor. Blanda köttfärs, ägg, lök, muskotnöt, peppar, vegeta och brödsmulor.
Använd dina händer och forma köttbullar från blandningen med en diameter på 4 cm.
Stek köttbullarna på alla sidor i uppvärmd olja tills de fått fin färg.
Ta bort de stekta bollarna, tillsätt smör i stekpannan och stek löken tills den är gyllene. Tillsätt de rengjorda och skivade champinjonerna och stek tills all vätska har avdunstat.
Tillsätt mjölet, häll i mjölken och koka på låg värme under konstant omrörning tills du får en tjock sås.
Tillsätt de stekta köttbullarna i såsen och koka ihop allt kort.
Strö over parmesan och persilja, servera.

Tips

Du kan lägga brödet i en plastpåse och banka med en köttklubba tills de blir små smulor.

Ingredienser

100 G Bröd

450 G Nötfärs

1 Ägg

150 G Hackad Lök

En Nypa Muskotnöt

1 Tsk Malen Svartpeppar

1 Msk Vegeta Allkrydda

2 Msk Olja

1 Msk Hackad Persilja

Sås:

20 G Smör

50 G Lök

100 G Champinjoner

2 Msk Mjöl

300 Ml Mjölk

Salt

1/4 Tsk Malen Svartpeppar

4 Msk Parmesan

1 Msk Hackad Persilja

Tillagningstid: 60 minuter