Köttbullar på spett

För 4 Personer

Product brush Leaf decoration
Leaf decoration

Vägbeskrivning

Tillsätt finhackad lök, ägg, hackad chilipeppar, timjan, persilja, vegeta, lite salt och peppar i köttfärsen. Blanda blandningen väl för hand för att blanda ingredienserna ordentligt.
Forma mindre bollar (24-30 stycken).
Trä i 3-4 bitar bollar åt gången på ett spett. Tillaga på en smord grill eller i en grillpanna tills de fått fin gyllene färg.
Ta dem åt sidan, pensla med pesto alla genovese blandat med olivolja och servera varma.

Tips

Köttblandningen måste vara fast för att bullarna ska hålla formen, så tillsätt eventuellt lite ströbröd eller majsstärkelse.

Ingredienser

800 G Kalvfärs

75 G Pesto Alla Genovese

100 G Lök

1 Chilipeppar

½ Tsk Timjan

2 Tsk Persilja

2 Msk Olivolja

2-3 Msk Ströbröd

1 Ägg

Salt

Malen Svartpeppar

1 Msk Vegeta Allkrydda

Tillagningstid: 30 minuter