Vägbeskrivning
Finhacka bacon, persilja och vitlök, tillsätt Vegeta, lite citronsaft efter smak och blanda allt väl.
Forma köttet till en stor biff. Banka ut den, tillsätt lite salt och peppar. Täck köttet med den förberedda blandningen och vik den till en rulle. Knyt ihop köttet med snöre och strö på salt.
Lägg oljan och potatisen skuren i tjocka skivor på bakplåten som ersätter en kroatisk ”peka”. Tillsätt salt och peppar.
Lägg den förberedda köttrullen på potatisen och täck väl med lock eller aluminiumfolie.
Sätt in i en förvärmd ugn på 200°c. När rullen är halvgratinerad, vänd på den och häll eventuellt i lite vatten och fortsätt att gratinera köttet tills det är klart. Gratinera i cirka en och en halv timme.
Ta bort snöret från den bakade köttrulladen, skär i skivor och servera tillsammans med potatis och sallad efter smak.
Tips
Du kan byta ut kalvkött mot lamm eller fläsk. Om du använder nötkött, tillaga det i minst 3 timmar så får du kött som smälter i munnen.
Det är viktigt att fästa aluminiumfolien väl i bakplåtens kanter så att köttet inte torkar ut under gratineringen.
Ingredienser
2 Kg Kalvkött
2 Msk Olja
60 G Bacon
2 Vitlöksklyfta
Persilja
Malen Svartpeppar
Salt
2 Kg Potatis
1 Msk Vegeta Allkrydda