Vägbeskrivning
Rengör kycklingen väl, tvätta den och torka den med hushållspapper.
Lägg finhackad lök, tärnade morötter, potatis och färsk paprika i uppvärmd olivolja. Tillsätt lite peppar, strö över vegeta och stek lätt på medelvärme tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt tärnad fänkål och avrunna och tvättade kikärtor. Stek kort och låt sedan svalna något.
Förbered såsen genom att tillsätta honung, saft av en halv citron och lite peppar i en liten skål, blanda väl och låt stå en stund.
Lägg hälften av citronen och en kvist rosmarin i kycklingen och fyll med lite av fyllningen. Stäng kycklingen med grillspettet och håll ihop topparna på klubborna, knyt med ett steksnöre och placera i en smord ugnsform (30x18cm).
Salta den förberedda kycklingen lätt, pensla väl med den förberedda honungssåsen, strö över grovt salt och sätt in i ugnen på 200°c i cirka 60-70 minuter. Täck kycklingen lätt med vatten eller kycklingbuljong under gräddningen. Ta ut kycklingen när den är gräddad och blanda resten av fyllningen med steksaften och värm på medelvärme för att minska saften lite och värma grönsakerna ordentligt.
Servera genom att placera några ruccolablad på en tallrik först, fördela sedan de stekta grönsakerna och lägg en bit stekt kyckling på detta.
Tips
På detta sätt kan du också baka kyckling i en stekpåse.
Ingredienser
1 Hel Kyckling (Ca 1,4 Kg)
50 Ml Extra Virgin Olivolja
100 G Lök
150 G Morötter
250 G Potatis
150 G Paprika
200 G Konserverade Kikärter
50 G Fänkål
3 Kvistar Rosmarin
1 Citron
50 G Ruccola
Svartpepparkorn
Grovt Salt
3 Msk Blomsterhonung
1 Msk Vegeta Allkrydda