Vägbeskrivning
Fräs hackad lök kort i olja, tillsätt köttfärs och fräs allt igen för att ge köttet en fin färg.
Tillsätt vegeta och låt köttet bräsera genom att tillsätta små mängder vatten i cirka 30 minuter. Tillsätt till sist skivad röd paprika och salladslök. Kyl det bräserade köttet och tillsätt sedan malen mandel och vispgrädde.
Skär filodegen i fyra delar och pensla kanterna med uppvispat ägg. Lägg en sked av den förberedda fyllningen i mitten av degen, för ihop de motsatta hörnen så att du får en triangel.
Kläm ihop kanterna och upprepa processen med resten av degen och fyllningen. Lägg alla trianglar på en oljad bakplåt.
Blanda ajvar och vispgrädde för att få ajvar med såsliknande konsistens.
Servera de bakade krispiga trianglarna varma med ajvarsås och rikligt med sallad.
Tips
Du kan också grovhacka mandeln, så känns den mer intensivt i rätten.
Ingredienser
600 G Köttfärs
4 Msk Olja
100 G Lök
3 Salladslökar
60 G Röd Paprika
1 Msk Vegeta Allkrydda
60 G Mald Eller Hackad Mandel
3–4 Msk Vispgrädde
Sås:
100 G Mild Podravka Ajvar
2–3 Msk Vispgrädde