Vägbeskrivning
Vispa smöret, tillsätt hackad persilja och gräslök, krydda med peppar och vegeta. Blanda väl och forma smöret till en tunn rulle. Slå in i folie och ställ i kylen för att stelna.
Banka lätt ut de fileade kycklingbrösten och dela köttet så du får 4 st lika stora bitar, salta lite och tillsätt citronsaft.
Skär det kylda smöret i fyra bitar. Lägg en bit på varje kyckling och vik ihop till en rulle.
Doppa i mjöl, uppvispat ägg och ströbröd och stek i het olja i ca tio minuter.
Servera den panerade kycklingen med ris eller stekt potatis.
Tips
Smör som tillagas på detta sätt kan användas till annat kött också.
Banka ut kycklingen väl i förväg med en köttklubba för att förhindra att det öppnar upp sig vid tillagning.
Ingredienser
2 Stycken Kycklingbröst
Salt
Citronsaft
Stekolja
För Aromatiskt Smör:
100 G Smör
2 Msk Hackad Persilja Och Gräslök
Malen Svartpeppar
1 Tsk Vegeta Allkrydda
För Panering:
3 Msk Vetemjöl
2 Ägg
150 G Ströbröd
Varaktighet: 30 Dagar