Kyckling a la Kiev

För 4 Personer

Product brush Leaf decoration
Leaf decoration

Vägbeskrivning

Vispa smöret, tillsätt hackad persilja och gräslök, krydda med peppar och vegeta. Blanda väl och forma smöret till en tunn rulle. Slå in i folie och ställ i kylen för att stelna.
Banka lätt ut de fileade kycklingbrösten och dela köttet så du får 4 st lika stora bitar, salta lite och tillsätt citronsaft.
Skär det kylda smöret i fyra bitar. Lägg en bit på varje kyckling och vik ihop till en rulle.
Doppa i mjöl, uppvispat ägg och ströbröd och stek i het olja i ca tio minuter.
Servera den panerade kycklingen med ris eller stekt potatis.

Tips

Smör som tillagas på detta sätt kan användas till annat kött också.
Banka ut kycklingen väl i förväg med en köttklubba för att förhindra att det öppnar upp sig vid tillagning.

Ingredienser

2 Stycken Kycklingbröst

Salt

Citronsaft

Stekolja

För Aromatiskt Smör:

100 G Smör

2 Msk Hackad Persilja Och Gräslök

Malen Svartpeppar

1 Tsk Vegeta Allkrydda

För Panering:

3 Msk Vetemjöl

2 Ägg

150 G Ströbröd

Varaktighet: 30 Dagar

Tillagningstid: 60 minuter