Kyckling med krispig gnocchi och ärter

För 4 Personer

Product brush Leaf decoration
Leaf decoration

Vägbeskrivning

Strö Vegeta över kycklingfiléerna, stick i små kvistar rosmarin, täck med bakplåtspapper och platta ut dem lite med en kavel.
Koka potatisen med skal, låt svalna lite, skala dem och pressa med en potatispress. Tillsätt ricottan och persiljan och blanda sedan allt. Gör en rulle och skär ca 3 cm långa bitar för att få gnocchi. Platta till var och en på mitten och låt koka i lättsaltat kokande vatten tills de flyter upp till ytan. Sila av.
Lägg kycklingfiléerna i en stekpanna i den uppvärmda olivoljan så att sidan med rosmarinen är nedåt. Stek dem i uppvärmd olivolja på varje sida i ca 4 minuter.
Ta ut kycklingen och lägg gnocchin i samma fett, stek på båda sidor för att få en knaprig skorpa, tillsätt de frysta ärterna och stek till ärterna är mjuka. Häll på lite vätska som gnocchin kokades i så att ärtorna täcks.
Servera kycklingen med krispig gnocchi och ärter.

Tips

Med hjälp av en kavel kan du platta ut kycklingen lite så att den tillagas snabbare och samtidigt kommer du att trycka ner kryddorna i köttet och på så vis tas aromerna upp bättre.

Ingredienser

600 G Kycklingfilé (4 Filéer)

1 Msk Vegeta Allkrydda

En Kvist Rosmarin Delad I Mindre Kvistar

600 G Potatis

100 G Ricotta Ost

1 Tsk Persilja

Salt

250 G Ärter