Vägbeskrivning
Snitta kycklingklubborna till benet med en vass kniv så att grillens värme snabbare når mitten av köttet. Tillsätt marinaden och låt stå i 30 minuter så att köttet absorberar aromerna av kryddor. Stek köttet på en förvärmd grill i 10 -12 minuter på varje sida, vänd då och då.
Till såsen: finhacka löken och stek den i det smälta smöret i 10 minuter på låg värme. Tillsätt mjöl och blanda väl, tillsätt långsamt mjölken medan du rör om såsen med en visp. När såsen kokat upp, tillsätt senap, vegeta, kryddor samt salt och peppar efter smak och koka på låg värme tills såsen får en tjockare konsistens.
Tips
När du lagar grillad kyckling eller annan fågel är det viktigt att skära djupa snitt i köttet så att grillens värme når mitten av köttet och att det kan tillagas runt benet.
Ingredienser
1 Kg Kycklingklubbor
1 Grillmarinad
1 Grillmarinad
30 G Smör
1 Msk Mjöl
300 Ml Mjölk
1 Msk Senap
1 Msk Senap
1 Msk Senap
1 Msk Senap