Vägbeskrivning
Koka kycklingfilén i lättsaltat vatten. Ta ut och låt svalna väl.
Tillsätt kycklingbuljong i 300 ml kokande vatten, koka kort, tillsätt smör och låt det smältas helt.
När det kokar, tillsätt mjöl blandat med bakpulver, rör om hela tiden tills du får en tjock blandning, ta sedan bort från värmen.
Tillsätt ägg, hackad persilja, skivad kyckling, 1 msk vegeta till den väl kylda blandningen och blanda väl med en elektrisk mixer.
Forma rullar från den kylda blandningen, rulla dem i mjöl, uppvispat ägg, sedan i ströbröd och stek i uppvärmd olja.
Servera kroketterna med sallad eller kokta grönsaker och sås efter smak.
Tips
Du kan använda kött du har över från en festmåltid.
Ingredienser
Deg
1 Kycklingbuljong
200 G Hårt Mjöl
200 G Smör
2 Ägg
12 G Bakpulver
1 Msk Hackad Persilja
1/2 Kg Kycklingfilé
1 Msk Vegeta Allkrydda
För Panering
2 Ägg
200 G Ströbröd
100 G Mjöl
Stekolja