Kycklingkroketter

För 4 Personer

Product brush Leaf decoration
Leaf decoration

Vägbeskrivning

Koka kycklingfilén i lättsaltat vatten. Ta ut och låt svalna väl.
Tillsätt kycklingbuljong i 300 ml kokande vatten, koka kort, tillsätt smör och låt det smältas helt.
När det kokar, tillsätt mjöl blandat med bakpulver, rör om hela tiden tills du får en tjock blandning, ta sedan bort från värmen.
Tillsätt ägg, hackad persilja, skivad kyckling, 1 msk vegeta till den väl kylda blandningen och blanda väl med en elektrisk mixer.
Forma rullar från den kylda blandningen, rulla dem i mjöl, uppvispat ägg, sedan i ströbröd och stek i uppvärmd olja.
Servera kroketterna med sallad eller kokta grönsaker och sås efter smak.

Tips

Du kan använda kött du har över från en festmåltid.

Ingredienser

Deg

1 Kycklingbuljong

200 G Hårt Mjöl

200 G Smör

2 Ägg

12 G Bakpulver

1 Msk Hackad Persilja

1/2 Kg Kycklingfilé

1 Msk Vegeta Allkrydda

För Panering

2 Ägg

200 G Ströbröd

100 G Mjöl

Stekolja

Tillagningstid: 40 minuter