Vägbeskrivning
Tillsätt ströbröd, uppvispat ägg, ketchup, vegeta, salt, malen svartpeppar och rökt söt paprika till köttfärsen. Blanda alla ingredienser väl för att få en kompakt blandning.
Dela den i 4 delar och forma till bollar. Lägg dem på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.
Placera en burk (öl eller kolsyrad läsk) på bollen och tryck lätt för att få en liten fördjupning. Vik en skiva bacon runt dem och fäst med snöre.
Skär löken och tomaten i tärningar.
Ta bort burken och lägg lite lök och tomat i fördjupningen på köttet. Knäck försiktigt ägget över dem (så att det ser ut som ett stekt ägg) och strö över riven ost.
Gratinera i en förvärmd ugn på 180°c i ca 30 minuter.
Servera hamburgarna med sallad eller bakad potatis.
Tips
Det behövs en bredare och tjockare skiva bacon.
Ingredienser
500 G Nötfärs
120 G Panko Ströbröd (Eller Finhackat Vitt Bröd)
1 Uppvispat Ägg
2 Msk Mild Ketchup
1/2 Msk Vegeta Allkrydda
Salt
Svartpeppar
½ Tsk Rökt Söt Paprika
4 Tjocka Baconskivor (0,5 Cm Tjocka)
1 Lök
1-2 Tomater
4 Ägg
200 G Riven Ost (Cheddar)