Mocho hamburgare

För 4 Personer

Product brush Leaf decoration
Leaf decoration

Vägbeskrivning

Tillsätt ströbröd, uppvispat ägg, ketchup, vegeta, salt, malen svartpeppar och rökt söt paprika till köttfärsen. Blanda alla ingredienser väl för att få en kompakt blandning.
Dela den i 4 delar och forma till bollar. Lägg dem på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.
Placera en burk (öl eller kolsyrad läsk) på bollen och tryck lätt för att få en liten fördjupning. Vik en skiva bacon runt dem och fäst med snöre.
Skär löken och tomaten i tärningar.
Ta bort burken och lägg lite lök och tomat i fördjupningen på köttet. Knäck försiktigt ägget över dem (så att det ser ut som ett stekt ägg) och strö över riven ost.
Gratinera i en förvärmd ugn på 180°c i ca 30 minuter.
Servera hamburgarna med sallad eller bakad potatis.

Tips

Det behövs en bredare och tjockare skiva bacon.

Ingredienser

500 G Nötfärs

120 G Panko Ströbröd (Eller Finhackat Vitt Bröd)

1 Uppvispat Ägg

2 Msk Mild Ketchup

1/2 Msk Vegeta Allkrydda

Salt

Svartpeppar

½ Tsk Rökt Söt Paprika

4 Tjocka Baconskivor (0,5 Cm Tjocka)

1 Lök

1-2 Tomater

4 Ägg

200 G Riven Ost (Cheddar)

Tillagningstid: 40 minuter