Potatissallad med gröna bönor

För 4 Personer

Product brush Leaf decoration
Leaf decoration

Vägbeskrivning

Tvätta och torka potatisen.
Hetta upp 2 msk olivolja i en bakplåt, tillsätt potatisen och rör om. Gratinera på 220°c i ca 40 minuter. Ta ut dem och låt svalna lite.
Koka gröna bönor i saltat vatten, häll av och blötlägg dem sedan i kallt vatten.
Skär potatisen och låt de gröna bönorna rinna av.
Värm olivoljan i en vid stekpanna, tillsätt den pressade vitlöken, sedan potatisen och de gröna bönorna, strö över vegeta och värm lätt under omrörning. Strö över mynta till sist.
Servera genast varm.

Tips

Salladen blir ännu mer intressant, dekorativ och näringsrik om du strör över rostade mandelblad före servering.

Ingredienser

1 Kg Färskpotatis

2 Msk Olivolja

450 G Frysta Gröna Bönor

Salt

50 Ml Extra Virgin Olivolja

2 Vitlöksklyfta

3 Tsk Vegeta

Svartpeppar

1 Msk Hackad Mynta

Tillagningstid: 60 minuter