Risotto alla milanese

För 4 Personer

Product brush Leaf decoration
Leaf decoration

Vägbeskrivning

Lägg kycklingbuljongtärningar i 1 l kokande vatten och koka i några minuter.
Fräs den finhackade löken kort i det uppvärmda smöret.
Tillsätt det tvättade riset och fräs det kort. Häll på vinet och låt det koka, bräsera sedan genom att hälla i den varma soppan gradvis, rör om då och då.
Mot slutet, tillsätt Vegeta och saffran, sedan parmesan.
Servera risotto alla milanese med en färsk säsongssallad.

Tips

Använd rundkornigt ris (arborio). I slutet kan du tillsätta 50 ml matlagningsgrädde som gör riset krämigare.

Ingredienser

2 Tärningar Kycklingbuljong 

40 G Smör

1 Lök (Ca 100 G)

300 G Arborio-Ris

100 Ml Vin

1 Tsk Vegeta Allkrydda

2 G Saffran

50 G Riven Parmesan

Tillagningstid: 30 minuter