Vägbeskrivning
Skär kalkonfilén i tärningar och svampen i bitar (inte tunna skivor).
Lägg den hackade löken i den uppvärmda olivoljan och fräs tills den är gyllene.
Tillsätt pressad vitlök, kalkon och stek under omrörning. Tillsätt sedan svampen och fortsätt värma tills vätskan försvinner.
Häll i det tvättade och avrunna riset, rör om och stek. Strö över Vegeta, malen peppar, salt och tillsätt vin. Häll i varmt vatten gradvis, rör om, och låt bräsera på låg värme.
Riset måste vara kornigt (det får inte vara överkokt).
Rör ner matlagningsgrädden och ta bort från värmen.
Strö ostskivor (eller riven ost) över risotton, garnera sedan med persilja och servera genast.
Servera i bredare, djupare risottotallrikar.
Tips
Du kan blanda i osten i den färdiga risotton, vilket gör den ännu krämigare.
Ingredienser
400 G Kalkonfilé
250 G Olika Svampar (Shiitake, Skogschampinjoner, Karljohanssvampar, Kantareller, Osv.)
3 Msk Olivolja
80 G Lök
2 Vitlöksklyfta
320 G Arborio-Ris
1 Tsk Vegeta Allkrydda
Svartpeppar
Salt
50 Ml Dessertvin
50 Ml Matlagningsgrädde
40 G Riven Ost (Grana Padano, Parmesan…)
1 Msk Hackad Färsk Persilja