Saftig kyckling med citron

För 4 Personer

Product brush Leaf decoration
Leaf decoration

Vägbeskrivning

För kryddat smör: blanda rumsvarmt smör, torkade örter, skal och citronsaft i en liten skål. Blanda allt väl till en enhetlig blandning.
Bred ut det förberedda kryddsmöret i ett tunt lager på plastfolie. Rulla för att få en rullform på 1,5-2 cm i diameter, kläm ihop ändarna av folien och sätt in i kylen för att svalna väl.
Snitta kycklingbröstet horisontellt på flera ställen med en kniv. Strö över vegeta, ringla over olivolja, peppar och gnid in allt väl i köttet och låt stå i rumstemperatur i cirka 15 minuter för att smaksätta kycklingen med kryddorna.
Lägg de förberedda filéerna i en uppvärmd stekpanna, täck dem med citronskivor och lägg i en annan citron skuren i fyra delar. Stek tills kycklingen börjar bli gyllene och börjar lossna från stekpannan. Ta bort citronskivorna, vänd kycklingen och fortsätt steka tills kycklingen är genomstekt.
Lägg köttet på ett serveringsfat. Lägg en skiva kryddsmör och en citronskiva på varje kycklingbit, garnera med en fjärdedel citron och servera med en sallad.

Tips

Citronsaft och citronskivor ger kycklingköttet saftighet och fasthet.

Ingredienser

4 Medelstora Kycklingfiléer

100 G Smör

3 Vitlöksklyftor

1 Tsk Persilja

½ Tsk Timjan

2 Skivade Citroner

Skal Av 1 Citron

Saft Av 1/2 Citron

2 Msk Olivolja

1 Msk Vegeta Allkrydda

Svartpeppar

Tillagningstid: 45 minuter