Skinka och blomkålskakor

För 10 Personer

Product brush Leaf decoration
Leaf decoration

Vägbeskrivning

Koka blomkålen i en stor kastrull med kokande saltat vatten tills den är mjuk. Låt rinna av väl och låt svalna. 
Tillsätt skinka, vitlök, persilja, gräslök, vegeta, riven parmesan, brödsmulor, mjöl och ägg i en stor skål och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
Hetta upp 2 msk olja i en stor kastrull. Släpp 1 matsked i pannan och platta till lätt med en gaffel. Stek i 2 – 3 minuter på varje sida tills de är gyllene. Överför till en pappershandduk för att rinna av. Upprepa med resterande olja och resterande smet. Servera med en citronskiva.

Tips

Dessa kakor är bäst när de är varma och krispiga, direkt från pannan, även om de senare kan avnjutas värmda och serveras på rostat bröd.

Ingredienser

500 g blomkål

200 g överbliven skinka, hackad

1/2 tsk vitlök

2 msk finhackad persilja

1 tsk gräslök

1 tsk vegeta

20 g parmesan

10 g ströbröd

50 g grovt mjöl

4 ägg, lätt vispade

125 ml extra virgin olivolja

Salt och peppar

Citronskivor, till servering

Tillagningstid: 30 minuter