Slät och krämig sellerisoppa

För 4 Personer

Product brush Leaf decoration
Leaf decoration

Vägbeskrivning

Lägg den finhackade löken i den uppvärmda olivoljan och fräs under omrörning tills den är gyllene. Tillsätt smör och tärnad selleri och potatis.
Strö över Vegeta och häll i vatten för att täcka innehållet. Koka på låg värme tills grönsakerna är mjuka.
Mixa det kokta innehållet till en krämig blandning med en stavmixer. Häll eventuellt i vatten efter önskad densitet och tillsätt salt och malen svartpeppar.
Strö osttärningar över den färdiga varma soppan och servera med bladpersilja.

Tips

Selleri är en huvudkomponent på festbordet i form av soppa, sallad eller tillbehör.
Du kan även servera den här intressanta soppan med rostade brödtärningar, den blir också välsmakande med grovt hackade och rostade nötter.

Ingredienser

100 G Lök

2 Msk Olivolja

20 G Smör

300 G Rotselleri

100 G Potatis

1 Tsk Vegeta Allkrydda

Salt

1/4 Tsk Malen Svartpeppar

100 G Ädelost

Färsk Persilja För Servering

Tillagningstid: 30 minuter