Vägbeskrivning
Torka kummelfiléerna väl med hushållspapper.
Skär dem i större tärningar, strö över vegeta, häll över olivolja och strö över rivet citronskal. Låt stå i ca 10 minuter.
Stek de förberedda filéerna kort i en stekpanna i uppvärmd olja.
Tillsätt pressad vitlök, vin och koka tills vinet har avdunstat.
Häll i grädden, tillsätt spaghettin som du tidigare kokat i saltat vatten och blanda allt väl.
Strö över persilja, parmesan och servera genast.
Tips
Den förberedda marinaden kan användas för att pensla grillad fisk och grillat kött, t.ex. Tonfiskfiléer eller annan grillad fisk. Det är ännu bättre om du använder en stjälk av färska örter istället för en pensel för att pensla på marinaden.
Fisken marineras för att bli så god som möjligt medan grundsmaken på maten kommer att lyftas fram av vegeta som du lagt till i marinaden.
Ingredienser
500 G Kummelfilé
2 Tsk Vegeta Allkrydda
3 Msk Olivolja
½ Tsk Rivet Citronskal
3 Msk Olja
2 Vitlöksklyfta
50-100 Ml Vitt Vin
250 Ml Matlagningsgrädde
250 G Spaghetti
½ Tsk Salt
Topping
1 Msk Hackad Persilja
1 Msk Riven Parmesanost