Stekt ris

För 4 Personer

Product brush Leaf decoration
Leaf decoration

Vägbeskrivning

Fräs den hackade löken kort i den uppvärmda oljan, tillsätt det tvättade och avrunna riset, rör om och fräs tills riset blir glasaktigt.
Strö över vegeta och häll i vatten, rör om, strö över vitlök och gurkmeja och koka på låg värme i ca 20 minuter tills riset suger upp allt vatten.
Servera genast till alla typer av rätter med eller utan sås.

Tips

Fräs löken och riset tillsammans då riset absorberar lökens sötma och blir al dente under tillagningen.

Ingredienser

2 Msk Olivolja

150 G Lök

300 G Ris

2 Tsk Vegeta Allkrydda

500 Ml Vatten

1/2 Tsk Vitlökspulver

1 Tsk Gurkmeja

Tillagningstid: 30 minuter

Vi respekterar din integritet

För att vår sida ska fungera korret och för att ständigt förbättra våra tjänster använder vi cookies. Om du vill inaktivera användningen av cookies kan vissa delar av sidan bli otillgängliga. Läs användarvillkoren för detaljer.

Typer av kakor

Inställningar