Tomatsoppa med basilika

För 4 Personer

Product brush Leaf decoration
Leaf decoration

Vägbeskrivning

Koka upp passerade tomater och vatten. När det kokar, minska värmen och tillsätt vitlök, vegeta och basilika. Låt koka i 10 minuter på låg värme, under lock.
Förbered klimpar genom att blanda mjöl, ägg och salt till en tjock deg.
Använd en sked för att lägga i klimparna och koka dem i sjudande soppa. Sänk värmen och täck med lock. Koka på låg värme i ytterligare 5 minuter.
Peppra, tillsätt olivolja och servera.

Tips

Istället för klimpar kan du ha i kokt ris.

Ingredienser

500 G Passerade Tomer

300 Ml Vatten

1 Tsk Vitlökspulver

1 Tsk Vegeta Allkrydda

2 Tsk Basilika

1/2 Tsk Malen Svartpeppar

2 Msk Olivolja

Deg Till Klimpar: 

3 Msk Vetemjöl

1 Ägg

Salt

Tillagningstid: 20 minuter