Tortilla med kyckling och bönor

För 6 Personer

Product brush Leaf decoration
Leaf decoration

Vägbeskrivning

Blanda majsmjöl, vetemjöl och salt, tillsätt vatten och knåda till en smidig deg.
Dela den i 16 bollar, täck med aluminiumfolie och låt stå i ca 15 minuter.
Stek det tärnade köttet i het olja, tillsätt den skivade paprikan och stek kort. Strö över Vegeta och lite chili.
Tillsätt tvättade och avrunna bönor, sockermajs, rör ner de passerade tomaterna till sist och bräsera kort.
På en mjölad bräda kavla ut de förberedda tortillabollarna tunt till en diameter på 20 cm och täck med aluminiumfolie.
Grädda varje sida i 15-30 sekunder i en uppvärmd stekpanna utan fett.
Lägg den varma förberedda fyllningen på en het tortilla, vik ihop och servera.

Tips

Du kan hälla tomatsås över de fyllda tortillorna, strö över parmesan och gratinera i ugnen en stund.

Ingredienser

För Tortillor:

150 G Majsmjöl

200 G Vetemjöl

Lite Salt

200-250 Ml Varmt Vatten

För Fyllning:

2-3 Msk Olja

200 G Kycklingfilé

1 Chilipeppar

100 G Färsk Röd Paprika

2 Tsk Vegeta Allkrydda

1/4 Tsk Chili

100 G Konserverade Röda Bönor

100 G Sockermajs

150 Ml Passerade Tomater

Tillagningstid: 60 minuter