Vägbeskrivning
Skär zucchinin på längden, ta bort fruktköttet med en sked och hacka.
Hetta upp olja i en stekpanna, tillsätt lök och pressad vitlök och låt bräsera tills löken mjuknat.
Tillsätt köttet och bräsera under omrörning tills köttet blir brunt.
Tillsätt det finhackade fruktköttet från zucchinin, salt, skalade tomater, tomatkoncentrat och vatten. Koka upp, tillsätt ris, koka utan lock i cirka 15 minuter tills riset är mjukt och såsen tjock. Rör ner persilja.
Förbered béchamelsåsen. Smält smöret på låg värme, tillsätt mjöl och blanda tills blandningen blir vit och bubblor förekommer. Häll i mjölk och koka under omrörning tills såsen blir tjock. Kyl och rör ner ägg och muskotnöt.
Lägg den urgröpta zucchinin på en bakplåt, fyll med den förberedda köttsåsen, häll över béchamelsåsen och strö över parmesan.
Gratinera i en förvärmd ugn på 180°c i cirka 35 minuter, eller tills zucchinin är mjuk.
Ingredienser
800 G Zucchini
2 Msk Olivolja
150 G Hackad Lök
2 Vitlöksklyftor
400 G Köttfärs
Salt
400 G Skalade Tomater
2 Msk Tomatkoncentrat
250 Ml Vatten
70 G Långkornigt Ris
2 Msk Hackad Persilja
Béchamelsås
30 G Smör
1 Msk Vetemjöl
250 Ml Mjölk
1 Ägg
En Nypa Malen Muskotnöt
För Att Strö Över
40 G Riven Parmesanost