Ugnsbakad fylld zucchini

För 6 Personer

Product brush Leaf decoration
Leaf decoration

Vägbeskrivning

Skär zucchinin på längden, ta bort fruktköttet med en sked och hacka.
Hetta upp olja i en stekpanna, tillsätt lök och pressad vitlök och låt bräsera tills löken mjuknat.
Tillsätt köttet och bräsera under omrörning tills köttet blir brunt.
Tillsätt det finhackade fruktköttet från zucchinin, salt, skalade tomater, tomatkoncentrat och vatten. Koka upp, tillsätt ris, koka utan lock i cirka 15 minuter tills riset är mjukt och såsen tjock. Rör ner persilja.
Förbered béchamelsåsen. Smält smöret på låg värme, tillsätt mjöl och blanda tills blandningen blir vit och bubblor förekommer. Häll i mjölk och koka under omrörning tills såsen blir tjock. Kyl och rör ner ägg och muskotnöt.
Lägg den urgröpta zucchinin på en bakplåt, fyll med den förberedda köttsåsen, häll över béchamelsåsen och strö över parmesan.
Gratinera i en förvärmd ugn på 180°c i cirka 35 minuter, eller tills zucchinin är mjuk.

Ingredienser

800 G Zucchini

2 Msk Olivolja

150 G Hackad Lök

2 Vitlöksklyftor

400 G Köttfärs

Salt

400 G Skalade Tomater

2 Msk Tomatkoncentrat

250 Ml Vatten

70 G Långkornigt Ris

2 Msk Hackad Persilja

Béchamelsås

30 G Smör

1 Msk Vetemjöl

250 Ml Mjölk

1 Ägg


En Nypa Malen Muskotnöt

För Att Strö Över

40 G Riven Parmesanost

Tillagningstid: 90 minuter