Ugnsbakad mexikansk tortilla

För 4 Personer

Product brush Leaf decoration
Leaf decoration

Vägbeskrivning

Fräs den finhackade löken i en stekpanna i lite olja tills den är mjuk, tillsätt sedan köttet.
När vätskan har avdunstat, tillsätt tärnad paprika och morötter och hackad vitlök. Bräsera allt tillsammans tills grönsakerna är lite mjuka, häll sedan i de hackade tomaterna.
Tillsätt peppar, vegeta och ajvar.
När såsen tjocknar, ta bort från värmen och rör i bönorna och sockermajsen.
Lägg tortillorna i ugnsformen som lasagneplattor, ett lager tortillaplattor, såsen och strö över riven ost. Tillsätt till sist lite sås och mycket ost.
Gratinera i en förvärmd ugn på 180°c i cirka 30 minuter för att baka ihop allt fint.
Servera varmt med sallad.

Tips

Placera 2 tortillor bredvid varandra så att den blir tre tortillaplattor hög eller använd 3 stora tortillor.

Ingredienser

400 G Nötfärs

3 Vitlöksklyftor

1 Hackad Tomat (390 G)

1 Grön Paprika (150 G)

1 Större Morot

1 Rödlök

2 Msk Stark Podravka Ajvar

200 G Halvhård Ost

4 Msk Olja

Salt

Svartpeppar

150 G Sockermajs

150 G Röda Bönor

6 Tortillor

1 Msk Vegeta Allkrydda

Tillagningstid: 60 minuter