Vegeta enchiladas

För 6 Personer

Product brush Leaf decoration
Leaf decoration

Vägbeskrivning

Till såsen: finhacka rödlöken, vitlöken och paprikan som du tagit bort fröna från och stek kort i olja. Tillsätt de hackade tomaterna, citronsaften, Vegeta, peppar och salt och bräsera allt i cirka 5-10 minuter. Blanda sedan allt i en matberedare tills såsen går ihop fint.
Till fyllningen: skär kycklingen i bredare strimlor och paprikan i små tärningar och stek tillsammans i en stekpanna i olja. Ta bort stekpannan från spisen och tillsätt tomatsåsen, gräddfilen, hälften av den rivna osten och vegeta.
Fyll tortillor med fyllningen och vik dem. Lägg lite av tomatsåsen på ytan och strö över resten av den rivna osten. Lägg dem i en ugnsform och gratinera i 190-200°c i ca 15 minuter under lock eller aluminiumfolie.

Servera tortillorna på varma tallrikar tillsammans med olika tillbehör så som sallad eller ris.

Tips

Om du inte har färdiga tortillor kan du förbereda dem själv. Knåda en mjuk deg på 500 g mjöl, 1 tesked salt, 80 g smör och 300 ml hett vatten. Dela degen i 14 bollar och täck med en fuktig kökshandduk och låt stå i ungefär en halvtimme. Kavla ut bollarna till en diameter på 25 cm och stek i en stekpanna. För att förhindra att tortillorna öppnar sig när de gratineras så vänd kanterna nedåt i ugnsformen.

Ingredienser

12 Tortillor

Tomatsås:

2 Msk Olja

1 Lök

1 Vitlöksklyfta

1 Paprika

400 G Färska Tomater Eller Burktomater

1 Knippe Persilja

1-2 Msk Citronsaft

1 Tsk Vegeta Allkrydda

Salt

Malen Svartpeppar

Fyllning:

50 Ml Olja

300 G Kycklingbröst

1 Stor Paprika

150 G Riven Smältost

Paprika Stark

200 Ml Gräddfil

1 Tsk Vegeta Allkrydda

Tillagningstid: 60 minuter