Vägbeskrivning
Häll citronsaft på kummelfiléerna och strö över vegeta. Rulla dem lätt i mjöl och stek i uppvärmd olja i ca 5 minuter på båda sidor.
Förbered buljong genom att tillsätta vegeta, spiskummin, saffran och smör i kokande vatten och koka i 2-3 minuter.
Lägg couscousen i en djup skål, häll den kokande buljongen över, rör om, täck över och låt stå i 5-10 minuter.
Bryt broccolin i mindre bitar och skär morötterna i stavar. Koka grönsakerna kort i saltat vatten, låt rinna av och häll över det smälta smöret. Avsluta med att strö över hackad mynta och hackade pistagenötter.
Rör ner couscousen och servera med stekta fiskfiléer, grönsaker och hackade pistagenötter.
Tips
Förbered couscousen precis innan servering och puffa sedan till grynen med en gaffel. Couscous används ofta som ersättning för ris. Det är en kvalitativ källa till kolhydrater som bryts ner långsammare och innehåller färre kalorier.
Ingredienser
250 G Couscous
1 Msk Vegeta Allkrydda
600 Ml Vatten
50 G Smör
½ Tsk Spiskummin
En Nypa Saffran
800 G Kummelfilé
1 Msk Vegeta Allkrydda
50 Ml Citronsaft
50 G Mjöl
Frityrolja
200 G Morötter
300 G Broccoli
50 G Skalade Pistagenötter
1 Msk Hackad Mynta
50 G Smör