Vit fisk med couscous

För 4 Personer

Product brush Leaf decoration
Leaf decoration

Vägbeskrivning

Häll citronsaft på kummelfiléerna och strö över vegeta. Rulla dem lätt i mjöl och stek i uppvärmd olja i ca 5 minuter på båda sidor.
Förbered buljong genom att tillsätta vegeta, spiskummin, saffran och smör i kokande vatten och koka i 2-3 minuter.
Lägg couscousen i en djup skål, häll den kokande buljongen över, rör om, täck över och låt stå i 5-10 minuter.
Bryt broccolin i mindre bitar och skär morötterna i stavar. Koka grönsakerna kort i saltat vatten, låt rinna av och häll över det smälta smöret. Avsluta med att strö över hackad mynta och hackade pistagenötter.
Rör ner couscousen och servera med stekta fiskfiléer, grönsaker och hackade pistagenötter.

Tips

Förbered couscousen precis innan servering och puffa sedan till grynen med en gaffel.  Couscous används ofta som ersättning för ris. Det är en kvalitativ källa till kolhydrater som bryts ner långsammare och innehåller färre kalorier.

Ingredienser

250 G Couscous

1 Msk Vegeta Allkrydda

600 Ml Vatten

50 G Smör

½  Tsk Spiskummin

En Nypa Saffran

800 G Kummelfilé

1 Msk Vegeta Allkrydda

50 Ml Citronsaft

50 G Mjöl

Frityrolja

200 G Morötter

300 G Broccoli

50 G Skalade Pistagenötter

1 Msk Hackad Mynta

50 G Smör

Tillagningstid: 50 minuter