Zucchini-fritters

För 4 Personer

Product brush Leaf decoration
Leaf decoration

Vägbeskrivning

Riv zucchinin i ett durkslag, tillsätt salt och låt ligga i 10 minuter. Krama ur med händerna så mycket vätska som möjligt ur zucchinin. Lägg zucchinin i en större skål. Tillsätt mjöl, ägg, riven parmesanost och vegeta.
Förbered ett hushållspapper på en tallrik. Olja en panna med tjockare botten för att täcka botten (inte för mycket, bara några droppar) med vegetabilisk eller solrosolja och värm på medelvärme. När oljan är uppvärmd, plocka upp zucchinin med en sked och lägg i en form. Du kan plocka upp zucchinin med en sked och forma dem i mitten av handflatan, tryck dem i mitten och lägg dem i oljan. Detta kommer att ge ett mer rustikt utseende. Grädda zucchinin på ena sidan i 2-3 minuter, vänd till andra sidan och grädda ungefär lika mycket tills dem får en gyllengul färg, så att medaljongerna är gräddade på insidan och får en krispig look.
När du har använt all zucchini och gräddat alla zucchinibiffar, lägg dem på ett hushållspapper för att låta överflödigt fett rinna av. Förbered en sås att servera till. Lägg yoghurten och gräddfilen i en skål och smaka av med peppar och finhackad gräslök. Om du vill, kan du även riva i lite citronskal. Servera den kalla såsen med zucchinin.
Lägg de bakade zucchini-fritters ovanpå varandra och lite sås ovanpå (om du ska äta direkt). Strö färsk skivad gräslök ovanpå rätten.

Tips

Gör dem inte för tjocka eftersom de kan förbli råa och ogräddade i mitten.

Ingredienser

450 G Zucchini

2 Ägg

1 Tsk Vegeta Allkrydda

1 Gräddfil

100 G Mjöl

50 G Parmesan

4 Msk Olivolja

Salt

2 Tsk Färsk Gräslök

1 Yoghurt Med Fast Konsistens

Malen Svartpeppar

Tillagningstid: 25 minuter